Home Biznis planovi
PDF Štampa El. pošta

INVESTICIONE STUDIJE (ELABORATI) I BIZNIS PLANOVI

Biznis plan, Investiciona studija odnosno program je prikaz i razrada ideje i ciljeva koje preduzeće ili drugi privredni subjekt namerava da ostvari određenim konkretnim ulaganjem.

Svrha izrade elaborata investicione studije je da omogući menadžmentu preduzeća (ili druge vrdste subjekta) i drugim partnerima koji treba da se uključe u izvršavanje investicije (poslovnim partnerima, bankarima, lokalnim vlastima, državnim institucijama) da steknu potpunu i sistematizovanu sliku o stanju preduzeća, osmišljenosti projekta i uslovima zanjegovu realizaciju.
Ovu grupu ekonomskih studija čine
Biznis plan
nekoliko vrlo sličnih vrsta investicionih elaborata:
U praksi se gornji nazivi često upotrebljavaju kao sinonimi, tj. u daje im se isto značenje. Svi navedeni oblici jesu vrlo slicni, i imaju zadatak da ispitaju i provere opravdanost neke investicije. Međutim medu njima postoji i bitna razlika. Razlike se ogledaju po sveobuhvatnosti tj. dubini analize, strukturi elaborata, metodološke složenosti i setu pokazatelja na osnovu kojih se izvode zaključci o opravdanosti konkretnog ulaganja odnosno investiciji. Za detaljnije informacije o svakoj od navedenih vrsta studija  - kliknite na njen naziv ili predite na posebno označenu stranicu na ovoj prezentaciji.
Agencija “Olimpija”  ima bogato iskustvo u izradi investicionih elaborata. U proteklom periodu mnogobrojni klijenti Agencije su u saradnji sa našom firmom pripremali biznis planove, investicione programe i slično radi ostvarenja svojih  investicionih aktivnosti. Investicioni elaborati su bili namenjeni organima privrednih subjekata radi donošenja investicionih odluka, poslovnim bankama, Fondu za razvoj Republike Srbije, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu za kapitalne investicije, Ministarstvu za turizam, Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Garancijskom fondu, donatorima, leasing-kućama i slično.
Skoro svaki od navedenih korisnika ima posebne zahteve u pogledu sadržaja, strukture pokazatelja, dubine ispitivanja i analize projekta. Agencija “Olimpija” je stekla solidno iskustvo radeći sa većinom relevantnih finansijera, tako da relativno brzo može da reši na zadovoljavajući način problem konkretnog klijenta koji se obraća konkretnom finansijeru!
Pitanja u vezi izrade ekonomskih investicionih studija, svih vrsta, možete slati na e-mail adresu:  Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , kao i preko ostalih komunikacionih adresa, koje su date u kontaktima:
Ako želite da pitanje i odgovor budu istaknuti na ovoj prezentaciji - oni će biti postavljeni na stranici: „Najčešća pitanja i odgovori“!
 

Anketa

Uslovi za start-up kredite kod Fonda za razvoj u 2016. godini su:
 

Ko je Online

Imamo 10 gostiju na mreži

Partneri

Baner