Home Planovi reorganizacije
PDF Štampa El. pošta

REORGANIZACIJA UMESTO BANKROTSTVA PREDUZEĆA U STEČAJU

Planovi reorganizacije
Preduzeće u kome je uveden stečaj ili postoji neki od stečajnih razloga za njegovo uvođenje svoje poslovanje ne treba da završi bankrotstvom. Zakon o stečaju je predvideo mogućnost sprovođenja reorganizacije kojom se obezbeđuje nastavak i postepena konsolidacija poslovanja. U stvari, ovom rešenju je data prednost jer se reorganizacija može isključiti kao solucija samo u slučaju da se za bankrotstvo izjasne poverioci sa više od 70% od ukupnih potraživanja.
Pod reorganizacijom se podrazumeva namirenje poverilaca prema usvojenom Planu reorganizacije koji redefiniše dužničko - poverilačke odnose. Reorganizacijom se mora obezbediti povoljnije namirenje poverilaca u odnosu na bankrotstvo, i ona je posebno poželjna ukoliko postoje ekonomski opravdani uslovi za nastavak poslovanja dužnika.
Reorganizacija se sprovodi na osnovu Plana reorganizacije, koji se može podneti nakon otvaranja stečajnog postupka ili istovremeno sa predlogom za njegovo pokretanje.
Ako se Plan reorganizacije podnosi istovremeno sa predlogom za pokretanje stečajnog postupka, njegov naziv se menja u Unapred pripremljeni plan reorganizacije.
Više detalja o Planu reorganizacije i o Unapred pripremljenom planu reorganizacije možete pronaći na istoimenoj stranici našeg sajta.
  1. Plan reorganizacije
  2. Unapred pripremljen plan reorganizacije
Naše konsultantske usluge:
Naša Agencija za poslovne usluge „Olimpija” je stekla solidno iskustvo u izradi Planova reorganizacije za subjekte koji su u stečaju kao i Unapred pripremljenih planova reorganizacije za subjekte kod kojih je njegovo uvođenje u izgledu s obzirom na postojanje nekog od stečajnih razloga, i to u svim onim slučajevima kada je bilo procenjeno da postoje realne mogućnosti da se postojeća situacija prevaziđe sprovođenjem postupka reorganizacije.
Mi nastavljajamo sa podrškom našim klijentima pružanjem konsultantskih usluga i posle izrade ovih dokumenata, a sve do njihovog usvajanja i obustavljanja stečajnog postupka.
 

Anketa

Uslovi za start-up kredite kod Fonda za razvoj u 2016. godini su:
 

Ko je Online

Imamo 26 gostiju na mreži

Partneri

Baner