Home Seminari
Obuka za kandidate za Start Up kredite PDF Štampa El. pošta

Već je protekla polovina perioda na koji je otvoren konkurs za kredite za početnike u biznusu, takozvane „Start Up“ kredite. Konkurs za ove kredite je otvoren do 30. aprila 2010. godine.

Više detalja o uslovima za korišćenje ovih posebno povoljnih kredita dato je na posebnim stranicama: i to posebno o opštim uslovima za Start Up kredite, a posebno o uslovima za pravna  i uslovima za fizička lica (preduzetnike).

Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj je preporučilo svim kandidatima da prođu obuku o započinjanju sopstvenog biznisa. Šta više – u konkursu je navedeno da će kandidati koji prođu obuku imati prednost pri dodeljivanju kredita! Smisao obuke je da se zainteresovana lica upoznaju sa osnovama započinjanja i vođenja sopstvenog poslovnog poduhvata.

Sadržaj obuke obuhvata upozavanje sa pravnim okvirom: pravnim formama preduzeća i preduzetničkih radnji, radnim zakonodavstvom, poreskim obavezama, motivacionim mehanizmima, osnovama marketinga.

Veći deo obuke je posvećen obuci za izradu poslovnog odnosno biznis plana. Osnovni cilj ovog dela je da se kandidati upoznaju sa tehnikama analize sopstvene poslovne ideje (npr: korišćenje SWOT analize), da izrše potrebne kalkulacije i projekcije prihoda i rashoda, i da utvrde osnovne ekonomske i finansisjke pokazatelje (da sačine bilans uspeha).

Na osnovu dobijenih zananja kandidati mogu samostalno da pripreme sopstveni poslovni plan, koji je propisan od strane Fonda za razvoj u elementarnoj formi. Takođe ovo je i trenutak za donošenje odluke: započinjati sopstveni biznis - ili (na vreme) odustati od toga, ako se poslovna ideja pokaže neostvariva ili nedovoljno isplativa.

Agencija „Olimpija“  sprovodi obuke za izradu poslovnih planova, u okviru navedenih obuka, u saradnji sa RRA „Zlatibor“ Užice. Na fotografijama su prikazani trenuci sa obuke u Prijepolju, koja je održana u martu ove godine.

 

Anketa

Uslovi za start-up kredite kod Fonda za razvoj u 2016. godini su:
 

Ko je Online

Imamo 21 gostiju na mreži

Partneri

Baner