BIZNIS PLANOVI

Pripreme za dobro osmišljenu poslovnu ideju

Sve biznis planove odnosno poslovne planove možemo, radi preglednosti, svrstati u šest grupa, a prema svrsi za koju se pripremaju, fazi poslovanja na koji se odnose ili statusu poslovnog subjekta.

Biznis planovi za sve faze vašeg poslovanja

Investicioni programi

Analiziramo Vaš investicioni poduhvat i ocenjujemo njegovu isplativost i vreme povraćaja uloženih sredstava, kao i finansijsku konstrukciju za njegovu realizaciju.

Studija opravdanosti

Studijom opravdanosti dokazujemo realnost i opravdanost investicija za koje dozvole izdaju nadležna ministarstva, pokrajinski sekretarijati, i organi lokalnih samouprava.

Biznis plan

Sistematično i detaljno planiramo prihode i rashode koji se odnose na Vaš poslovni poduhvat, i putem niza ekonomskih pokazatelja sagledavamo i ocenjujemo njegovu rentabilnost.

Studija izvodljivosti - Feasibility

Kroz prethodnu i studiju izvodljivosti (feasibility studiju) ispitujemo mogućnosti i opravdanost da se realizuju najznačajnije kapitalne investicije od šireg društvenog značaja.

Program za TOS

Obračunavamo optimalan iznos trajnih obrtnih sredstava (TOS-a) koji je potreban da Vaše poslovanje funkcioniše bez problema sa nabavkama, isporukama i zalihama.

Start up

Započinjete biznis? Mi ćemo za Vas pripremiti biznis plan na osnovu kog možete zatražiti kredit kod Fonda za razvoj, NSZ ili poslovne banke koja finansira početak poslovanja.

Više o biznis planovima

U praksi se gornji nazivi često upotrebljavaju kao sinonimi, tj. u daje im se isto značenje. Svi navedeni oblici jesu vrlo slicni, i imaju zadatak da ispitaju i provere opravdanost neke investicije. Međutim medu njima postoji i bitna razlika. Razlike se ogledaju po sveobuhvatnosti tj. dubini analize, strukturi elaborata, metodološke složenosti i setu pokazatelja na osnovu kojih se izvode zaključci o opravdanosti konkretnog ulaganja odnosno investiciji. Za detaljnije informacije o svakoj od navedenih vrsta studija – kliknite na njen naziv ili predite na posebno označenu stranicu na ovoj prezentaciji.Agencija “Olimpija” ima bogato iskustvo u izradi investicionih elaborata.

U proteklom periodu mnogobrojni klijenti Agencije su u saradnji sa našom firmom pripremali biznis planove, investicione programe i slično radi ostvarenja svojih investicionih aktivnosti. Investicioni elaborati su bili namenjeni organima privrednih subjekata radi donošenja investicionih odluka, poslovnim bankama, Fondu za razvoj Republike Srbije, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu za kapitalne investicije, Ministarstvu za turizam, Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Garancijskom fondu, donatorima, leasing-kućama i slično. Skoro svaki od navedenih korisnika ima posebne zahteve u pogledu sadržaja, strukture pokazatelja, dubine ispitivanja i analize projekta.

Agencija “Olimpija” je stekla solidno iskustvo radeći sa većinom relevantnih finansijera, tako da relativno brzo može da reši na zadovoljavajući način problem konkretnog klijenta koji se obraća konkretnom finansijeru! Pitanja u vezi izrade ekonomskih investicionih studija, svih vrsta, možete slati na e-mail adresu: planovi@olimpija.rs, kao i preko ostalih komunikacionih adresa, koje su date u kontaktima: Ako želite da pitanje i odgovor budu istaknuti na ovoj prezentaciji – oni će biti postavljeni na stranici: „Najčešća pitanja i odgovori“!

Kontaktirajte nas!

Imate li pitanje ili zahtev? Pozovite nas ili nam pišite.

Pozovite nas +381 (0)31 500 300

Adresa

Nikole Pašića 38b/I, Užice 31000, Srbija +381(0) 31 516 755 +381(0) 65 3516 759

Filijala

Cara Lazara 78, Kraljevo 36000, Srbija +381(0) 65 3516 758 +381(0) 64 0036 005

    Vaše ime i prezime
    Vaš email
    Naslov
    Vaša poruka