BIZNIS PLANOVI

Start Up - Poslovni plan za početnike

Započinjete biznis? Mi ćemo za Vas pripremiti biznis plan na osnovu kog možete zatražiti kredit kod Fonda za razvoj, NSZ ili poslovne banke koja finansira početak poslovanja.

Start Up - Poslovni plan za početnike u poslovanju

Biznis plan predstavlja dokument u kojem su detaljno prikazani operativni i finansijski aspekti neke poslovne ideje, projekta, budućeg ili postojećeg preduzeća odnosno privrednog subjekta.

Izrada biznis plana je razvojni proces testiranja početne poslovne ideje, ocene njenih realnih poslovnih šansi u tržišnom okruženju, projekcije realizacije i načina ostvarenja.

Obradom ideje kroz biznis plan se dokazuje njena opravdanost, sagledavaju sve faze poslovanja kao i mogući nedostaci i rizici koje poduhvat može da nosi. U njemu su postavljeni ciljevi, analizirane osnovne slabosti i najznačajnije prednosti planiranih aktivnosti i u skladu sa tim utvrdena osnovna strategija njegovog sprovođenja. On se ne odnosi na redovno poslovanje preduzeća, već na savim konkretnu operaciju tj. investicioni projekat. Biznis plan je zapravo okvir za osmišljavanje i adekvatno povezivanje poslovnih ciljeva, principa i kriterijuma, odnosno politike, pravaca i metoda poslovne strategije, i na osnovu toga, programiranje aktivnosti za kljucne funkcije, kao što su: marketing, proizvodnja, nabavka, istraživanjei razvoj, finansije, kadrovi i sl.

Biznis plan služi za: proveru poslovne ideje i poslovnih mogućnosti, dobijanje saglasnosti za određene poduhvate, pripremanje dokumentacije za investitore i preduzeće, kao vodič za kasnije poslovanje.

Biznis plan je svakako preporučljiv kada preduzetnik počinje sa radom, ali je i obavezan kad za taj poduhvat traži podršku države.
Poglavlja koja su gotovo obavezna u svakom biznis planu su :
Poglavlja koja su gotovo obavezna u svakom biznis planu su :
 • Rezime

 • Stanje preduzeća koje traži sredstva

 • Opis usluge ili proizvoda

 • Marketinški plan

 • Plan proizvodnje

 • Plan organizacije i upravljanja

 • Finansijski plan

 • Zaključak i predlog realizacije.

Biznis plan je dokument kojim se dokazuje ekonomska opravdanost investicionih ulaganja.
On omogucava da se utvrdi gde se trenutno nalazimo, u kom smeru želimo da se krećemo, i na koji način ćemo stici do cilja u relaizaciji ideje (projekta). Dobro napisan biznis plan, uvek će nam ukazivati na postavljene ciljeve, potencijalne rizike i moguće rezultate.

Kontaktirajte nas!

Imate li pitanje ili zahtev? Pozovite nas ili nam pišite.

Pozovite nas +381 (0)31 500 300

Adresa

Nikole Pašića 38b/I, Užice 31000, Srbija +381(0) 31 516 755 +381(0) 65 3516 759

Filijala

Cara Lazara 78, Kraljevo 36000, Srbija +381(0) 65 3516 758 +381(0) 64 0036 005

  Vaše ime i prezime
  Vaš email
  Naslov
  Vaša poruka